Piekarnia rzemieslnicza jak zalozyc

Planujesz własną piekarnię rzemieślniczą? Pomożemy!

Przedstawiamy koncepcję małej, rzemieślniczej piekarni pod klucz, pracowni która oddaje ducha „starej piekarskiej szkoły”, pracowni która pachnie tak prawdziwie jak prawdziwy jest…..

smak polskiego chleba

Rynek małych, rzemieślniczych piekarni to aktualnie najszybciej rozwijająca się część branży piekarniczo – cukierniczej. Klienci szukają dobrego, tradycyjnego, smacznego produktu który chętnie kupią i za który zapłacą znacznie więcej niż za „chemiczny” produkt z dyskontu. Klienci szukają smaku i różnorodności, szukają produktu zrobionego naturalnie, przez piekarza który oddał całe swoje serce i umiejętności aby to co wytwarza było pełne pasji i najwyższe jakości.

Pakiet STARTPodstawowa konfiguracja, która umożliwi sprawne wypieki wielu doskonałych produktów z możliwością rozbudowy na późniejszych etapach rozwoju.1 245 zł

  • Piec z garownią MODULO 2
  • Miesiarka spiralna 18 kg
  • Dzielarka hydrauliczna
  • Smażalnik do pączków SP-24
  • Rogalikarka F-500
  • Krajalnica do chleba PRIMO
  • + więcej
  • Zobacz całą zawartość pakietu

Wartość Pakietu
100.000 zł netto

Zamów rozmowę

Pakiet START PLATINIUMPakiet rozbudowany o dodatkowe urządzenia piekarnicze, przygotowany dla zdecydowanych na rozwój i ceniących sobie sprawność działania2 491 zł

  • Piec MODULO 4
  • Komora garownicza PROF
  • Miesiarka spiralna 60 kg
  • Dzielarka hydrauliczna SA SA20
  • Półautomatyczna dzielarko – zaokrąglarka
  • Smażalnik do pączków SP-48/G
  • Rogalikarka FR2CF50
  • Krajalnica do chleba KT-1
  • + więcej
  • Zobacz całą zawartość pakietu

Wartość Pakietu
200.000 zł netto

Zamów rozmowę

* Wszystkie oferty podano przy założeniu, wpłata początkowa 20% i 7 lat spłaty, 1% wykup. Istnieje możliwość modyfikacji oferty finansowania pod życzenie klienta. Ostateczna decyzja o udzieleniu finansowania i ostatecznej warunki zależą od możliwości finansowych Kupującego i związanych z tym warunków finansowania. Podane ceny są cenami netto.

Wybierz MECH-MASZ jako solidnego partnera i zwiększ swoje szanse

Napisz do swojego opiekuna

Wybierz swój region

Mapa
Marcin Nowak Grzegorz Maśny Grzegorz Hudzik Marek Ciepliński Mariusz Adamczak Mariusz Adamczak

Marcin Nowak

Marcin Nowak Mech Masz

Regionalny Dyrektor Sprzedaży
m.nowak@mech-masz.com.pl
tel. 783-097-236

Grzegorz Maśny

G masny 250x250

Regionalny Dyrektor Sprzedaży

g.masny@mech-masz.com.pl
tel. 607-170-445

Grzegorz Hudzik

G hudzik 250x250

Regionalny Dyrektor Sprzedaży
g.hudzik@mech-masz.com.pl
tel. 603-393-818

Marek Ciepliński

M cieplinski 250x250

Regionalny Dyrektor Sprzedaży
m.cieplinski@mech-masz.com.pl
tel. 509-294-053

Mariusz Adamczak

M adamczak 250x250

Regionalny Dyrektor Sprzedaży
m.adamczak@mech-masz.com.pl
tel. 512-518-171

Mariusz Adamczak

M adamczak 250x250

Regionalny Dyrektor Sprzedaży
m.adamczak@mech-masz.com.pl
tel. 512-518-171

Lider w branży


Jesteśmy największym producentem maszyn i urządzeń do piekarni i cukierni

Doświadczenie


Oferujemy Ci pełne wsparcie i chcemy przekazać Ci swoją wiedzę jak to zrobić – mamy 36 letnie doświadczenie!!

Pełne wsparcie


Masz pełne wsparcie od Twojego pomysłu do realizacji – nasi profesjonalni doradcy kontrolują każdy etap współpracy, abyś Ty mógł się zająć swoimi planami

Pomoc od A do Z


Otrzymujesz instalację pod klucz, uruchomienie, szkolenie i pełen serwis więc zostaw to nam a sam ciesz się swoją pasją.

Idealnie dopasowane pakiety

Pamiętaj że każda z konfiguracji jest idealnie dopasowana i odpowiada poniższym założeniom.

  • Realizujesz swoją pasję, która teraz ma przełożyć się na konkretny zysk.
  • Otwierasz małą, rzemieślnicza piekarnię z zawsze świeżymi, najwyższej jakości produktami.
  • Chcesz mieć możliwość wypieków szerokiej gamy produktów, także według własnych receptur i pomysłów, które podsuwa Ci wyobraźnia.
  • Prowadzisz produkcję na niedużej powierzchni (około 40 m²).
  • Potrzebujesz mediów ale tylko zasilanie elektryczne i wodę.
  • Wszystkie urządzenia spełniają najwyższe normy i przewidziane są do prowadzenia produkcji spożywczej.
  • Zminimalizowana ilość pracowników – z założenia od 1 do max 3 osób.
  • Potrzebujesz uniwersalności urządzeń – możliwości ich wykorzystania w różnych etapach produkcji.
Elastyczne pakiety

Pakiet STARTPodstawowa konfiguracja, która umożliwi sprawne wypieki wielu doskonałych produktów z możliwością rozbudowy na późniejszych etapach rozwoju.1 245 zł

Wartość Pakietu
100.000 zł netto

Zamów rozmowę

Pakiet START

Podstawowa konfiguracja, która umożliwi sprawne wypieki wielu doskonałych produktów z możliwością rozbudowy na późniejszych etapach rozwoju.

Zawartość pakietu

  • Piec 3 komorowy MODULO 2 z komorą garowniczą pod spodem
  • 2 aparaty wrzutowe do obsadzania pieca
  • Miesiarka spiralna z kotłem na 18 kg ciasta, manualna 2 biegowa, MX30-2V
  • Dzielarka hydrauliczna z wymiennymi kratami, do dzielenia ciasta na różne kształty – SQSA 20
  • Stołowy Smażalnik do pączków SP-24 + nadziewarka boczna
  • Stół roboczy 2 m szerokości, blat bukowy z 3 szufladami i raszką pod spodem
  • Rogalikarka F-500
  • Krajalnica do chleba stołowa PRIMO
  • 2 Wózki do studzenia pieczywa model 122
  • 1 wózek 18 pokładowe do blach + 18 blach 40 x 60 cm perforowanych do kompletu
  • 1 x waga piekarska w obudowie nierdzewnej

Pakiet START proponowany zestaw urządzeń

Elastyczne pakiety

Pakiet START +

Najpopularniejszy zestaw maszyn dla piekarni i cukierni rzemieślniczych, wszystkie urządzenia usprawnią procesy wypieku i zwiększą moce przerobowe.

Zawartość pakietu

  • Piec 3 komorowy MODULO 4 z komorą garowniczą pod spodem
  • 2 aparaty wrzutowe do obsadzania pieca
  • Miesiarka spiralna z kotłem na 50 kg ciasta, manualna dwubiegowa – MX702V
  • Dzielarka hydrauliczna z wymiennymi kratami, do dzielenia ciasta na różne kształty- SA SA20
  • Smażalnik do pączków z własną podstawą SP-48 + nadziewarka 1 igłowa z własną miską
  • Stół roboczy. 2 m szerokości, blat bukowy z 3 szufladami, 1 pojemnikiem na produkty sypki i raszką.
  • Rogalikarka F-500 z funkcją zatrzymania maty, służąca również do robienia placków, wałkowania
  • Krajalnica do chleba z własną podstawą automatyczna z 4 prędkościami krojenia – model AUTO
  • 2 wózki do studzenia pieczywa model 152
  • 2 wózki 18 pokładowe do blach + 36 blach 40 x 60 cm perforowanych do kompletu
  • Walcarka stołowa 500 x 850 z podstawą na kółkach
  • 1 x waga piekarska w obudowie nierdzewnej

Pakiet START + proponowany zestaw urządzeń

Elastyczne pakiety

Pakiet START PLATINIUM2 491 zł

Wartość Pakietu
200.000 zł netto

Zamów rozmowę

Pakiet PLATINIUM

Pakiet rozbudowany o dodatkowe urządzenia piekarnicze, przygotowany dla zdecydowanych na rozwój i ceniących sobie sprawność działania.

Zawartość pakietu

  • Piec 4 komorowy MODULO 4 ze stojakiem pod komorami wypiekowymi.
  • Oddzielna komora garownicza, mobilna z serii PROOF 1 lub 2
  • 2 aparaty wrzutowe do obsadzania pieca
  • Miesiarka spiralna z kotłem na 60 kg ciasta model M-60
  • Półautomatyczna dzielarko – zaokrąglarka do bułek i pączków – SPA M30
  • Dzielarka hydrauliczna z wymiennymi kratami, do dzielenia ciasta na różne kształty- SA SA20
  • Smażalnik do pączków z garownią wyrzutkami SP-48/G + nadziewarka dwuigłowa z własną miską.
  • Stół roboczy 2,5 m szerokości, z 3 szufladami, 2 pojemnikami na produkty sypkie i szafką.
  • Rogalikarka FR2CF50 ze stacją wydłużającą.
  • Krajalnicą do chleba z regulowanymi grubościami kromek, model KT-1
  • 2 wózki do studzenia pieczywa model 150 – wersja nierdzewna
  • 3 wózki 18 pokładowe do blach + 54 blach 40 x 60 cm perforowanych do kompletu
  • Walcarka z własną podstawą, 600 x 1400 mm, elektronicznym wyświetlaczem grubości
  • 1 x waga piekarska w obudowie nierdzewnej

Pakiet PLATIUNIUM proponowany zestaw urządzeń

Piekarni mini bttm2