Piece obrotowe piekarskie i cukiernicze.

Piece obrotowe mogą pracować z palnikami gazowymi, olejowymi lub zasilanymi energią elektryczną.

Piece z obrotowe to piece konwekcyjne z wymuszonym obiegiem powietrza. Dostępne modele z tylnym lub bocznym palnikiem i wymiennikiem ciepła, co pozwala zmniejszyć wymiary całkowite. Wszechstronność pieców obrotowych sprawia, że nadają się do wielu rodzajów chleba i wyrobów cukierniczych, zarówno małych, jak i średnich rozmiarów.

Zrównoważony dopływ gorącego powietrza w komorze wypiekowej, w połączeniu z rotacją stelaża i kontrolowanym dopływem pary, zapewnia stałe, równomierne pieczenie, wzmacniając wyrastanie i zapach produktu. Perfekcyjnie stabilne pieczenie pozwala uzyskać objętościowy i miękki chleb, o dowolnym kształcie i rodzaju. Powietrze kierowane jest do komory wypiekowej specjalnymi kanałami i szeregiem wlotów z regulowanymi żaluzjami, oddając ciepło pobrane z wymiennika ciepła. Powietrze jest ogrzewane w odpowiednim wymienniku ciepła, wyposażonym w żaroodporną powierzchnię, która umożliwia dużą wymianę termiczną. Niska prędkość obiegu powietrza i specjalny system wymiennika ciepła gwarantują stabilność pieczenia i zmniejszone zużycie. Piece obrotowe wykonane z wysokiej jakości materiałów, posiadają wysoką sprawność termiczną zapewniając równomierne pieczenie i energooszczędność.