Piece Przelotowe - Tunelowe

Piece tunelowe przelotowe piekarnicze i cukiernicze

Rozwiązanie piekarskich pieców tunelowych spełnia wszystkie wymagania zarówno rzemieślniczej, jak i przemysłowej produkcji piekarskiej, ciastkarskiej i cukierniczej, w tym zarówno wysokowydajnych zakładów produkcyjnych, jak i średnich lub małych piekarni. Piece piekarskie typu przelotowego przeznaczone są do wypieku wszystkich rodzajów wyrobów piekarskich, głównie do pieczywa żytniego, ciast białych, biszkoptów, ciasteczek, herbatników, pierników, pizzy, sucharów, paluszków i prefabrykatów cukierniczych.

Wydajność piekarskich pieców tunelowych

Piece tunelowe PPP z różnymi typami pasów transmisyjnych o szerokości od 0,6 m do 4 m pracują w sposób ciągły na wszystkich rodzajach paliw płynnych i gazowych oraz energii elektrycznej z wysoką efektywnością cieplną i są podstawą organizacji produkcji przy niskim udziale pracy ludzkiej.

Wszystkie wymienione piece przelotowe w podanych szerokościach mogą być również wyposażone w odpowiednie linie do formowania i garowania chleba i białych ciastek, co gwarantuje oszczędność co najmniej kilku pracowników w porównaniu z piecami wsadowymi. Standardem jest wysoki i stały poziom jakości wypieków przy mniejszym zapotrzebowaniu na ilość i jakość obsługi. Piece tunelowe – przelotowe nadają się szczególnie dla piekarni o dziennej produkcji 5.000-70.000 szt. ciastek i od 300 do 4.500 szt. chleba.

Dobrze dobrany piec przelotowy, jedno- lub dwupoziomowy, oszczędza pracę i umożliwia pieczenie bezpośrednio na pasie, na blachach lub w formach, również ciasta kruchego i wyrobów cukierniczych. Wszystko to oferowane jest w bardzo wysokiej i stałej jakości.

Tunelowe piece piekarnicze można dowolnie konfigurować z uwzględnieniem wymaganej technologii pieczenia, a przede wszystkim – w przypadku pieców cyklotermicznych – pozycji wieży, odpowiednio wież. Dzięki odpowiednio dobranemu położeniu wieży można osiągnąć wymagane krzywe temperatur w piecu w odniesieniu do produktów, które będą w nim pieczone.